Blog > Komentarze do wpisu
sum pod serem

No i konkurencja się rozwija, stary a głupi, w bloki startowe mu się stawać zachciało. Teraz to i z telefonami dzwonią, że popierają, że kciuki trzymają. I tak z przyjemności skrobnięcia od czasu do czasu słów kilku olimpiada się zrobiła. Jako żem człowiek żywy i mówiący to i tem razem miasto tekstu samego nowaliję, czyli filmem wsadził.

A opowieść ciekawa bo i sporej sztuki dotycząca, czyli suma, którego obejrzeć na fotografii możecie.

Obsprawiony w filety zręczne został, skóra z jednej strony, a co z niem dalej to obejrzeć możecie. Gdy z piekarnika wyszedł, gdzie dwadzieścia i pięć minut poczywał, na talerze poszedł,

skądy z wielką smakowitoścą, wraz z pieczonemi ziemniaczkami wydany jako błyskawica ulotna zniknął, bo malizną czuć go było, tem bardziej, że wzbogacony dobrym białym winem, a to z okazji urodzinowej Szczęścia Mojego. .

sobota, 16 stycznia 2010, mag-43

Polecane wpisy

  • Polska nam przyjazna

    Jestem rolnikiem, ciężko pracuję wyrywając krwawicą coś dla siebie i rodziny. Wydawało mi się, że w ciągu tych dwudziestu paru lat zaczynamy żyć w normalnym kra

  • cacana zapiekaneczka

    Kupiliśmy z Moim Szczęściem nowe naczynie ze szkła hartowanego. To i trzeba było je niezwłocznie wypróbować. Moja nieoceniona pomocnica ugotowała kaszę pełnozi

  • przyjęcie na dziesięć fajerek

    Zjechało we Dwór ciekawe towarzystwo. Para niezwykle dobrana, może dlatego, że pełna przeciwieństw. Maciej - spokojny, wyluzowany, bardzo poukładany, Iga- rozed

Komentarze
2010/01/16 18:15:20
A to dopiero delicje! A i opowieść znakomita, tak, że wszelkie zmysły i wyobraźnia poruszone :-) A gdzież to takie sumisko urosło?
-
Gość: , *.centertel.pl
2010/01/16 18:39:19
Oj to chyba mozzarella nie była
-
2010/01/16 18:44:20
mozzarella, mozzarella, sami ją robimy, a jeżeli chodzi o sery to jesteśmy już przygotowani do produkcji półtwardych i twardych. spytaj tych co tu bywali i próbowali
-
2010/01/16 18:49:37
Feli w podpoznańskim jeziorze Kiekrz
-
2010/01/16 19:55:34
Sto lat dla Emki:)
-
Gość: , *.centertel.pl
2010/01/16 19:56:44
Na pewno sery robicie Państwo pyszne, niemniej kret nie wiewiórka.
-
2010/01/16 20:55:31
Byli tacy co widzieli, próbowali różnistych gatunków, jakie w ziemiańskich progach są wyczarowywane, oczami wywracali z lubości i poświadczają: ten niby kret z wiewiórką - to jednak jedno :-)
-
2010/01/16 20:58:06
P.S.
Niemniej znajomość czarów w produkcji serów niezbędna jest. Ot co. Ale jak się je zna i umie...
-
Gość: tekla, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/01/16 22:09:33
...a zegar cykał i cykał....
-
2010/01/17 05:28:50
Emka
Wszystkiego fajnego z okazji urodzin.
-
2010/01/17 10:57:59
Ależ wielki jest ten sum. Przyznam się, że takiej rybki jeszcze w życiu nie jadłam.
Buziaki niedzielne posyłam.
-
2010/01/17 16:59:38
Panie Ziemianinie, jaki Pan ma cudowny zaśpiew! :) pozdrawiam gorąco i kolejnych smakowitych eksperymentów wyglądać będę :))
-
2010/01/18 08:50:59
Szkoda, że w zamrażalniku nic już suma nie zostało. Przepis do wykorzystania w najbliższym czasie. Na szczęście w pobliżu mam sklep gdzie mogę go zamówić. Niestety my miastowi żeby złowić taką sztukę musimy czekać do wakacji.

Gorące życzonka urodzinowe dla emki :*
-
2010/01/18 12:28:33
Dziękuję za spełnienie prośby o filmik:))) Świetnie się słucha Ziemianina.
-
2010/01/19 07:40:54
Uroczy film. O ile nie przepadam za wszelkimi filmikami tego typu, tak tego słuchałam z przyjemnością i za radą Zen.ona , powtórzę swoje pytanie tutaj: jaką rybę proponowałby pan w zamian za suma?Mam chrapkę na takie smaki!
-
2010/01/19 18:16:14
karp być może, jeno mocno nad nim popracować trzeba i ości wszelakich pozbawić, więc brać części środkowe, takoż węgorz, jeno z tych solidnych, nie sznurowadło i dłużej go piec trzeba, lub też najpierw na parze podgotować.smacznego życzę!
-
2010/01/19 19:21:49
Dziękuję za radę.Pomyślę....karpia ani węgorza nie znoszę:D Musze jakąś inna rybę obmyślić.A lin, czy lin zda się?:)))
-
2010/01/19 20:37:13
zda się, dokładnie z śluzu oczyścić, skórą do dołu położyć, no starać się ości usunąć co łatwe nie będzie, dlatego wziąć jak największe sztuki
-
2010/01/20 15:01:36
Zatem lin:D dziękuję uniżenie
-
2010/01/21 13:00:00
mag po obejrzeniu filmiku pobiegłam do kuchni wygrzebać żarcie.......strasznie głodna się zrobiłam:))))) Świetny pomysł z tym nagraniem, ciekawie opowiadasz i przyjemnie było słuchać:) pozdrawiam
-
2010/01/21 15:47:58
serdeczne dzięki za dobre słowo! jak wena najdzie postaram się o jeszcze
Gościu siądź i odpocznij sobie...
Durszlak.pl