Blog > Komentarze do wpisu
kiełbasa, podroby i pomidory
 

Czas dni ostatnich minął jako z bicza strzelił, anim się obejrzał, a Dni Korbola za nami. Było jak było, ale ważne co zostało. Dzięki pracowitym rękom Kudłatego Włóczegi piwnica pełna kiełbas, wątrobianek, kaszanek, kabanosów, wszystko pachnące olchowym dymem zmieszanym ze słodkim smakiem pośladu.

 

Koźle mięso, delikates niespotykany, ale i roczna świnina powstałą na bazie serwatki, śruty zbożowej i zielonki przeplatanej sianem, bo tylko tym zwierzęta były karmione, dała efekt niespotykany. Do tego przyprawy, przyprawy i jeszcze raz ciężka praca. Teraz czekają na chętnych, pierwsi zaczęli się już zjeżdżać czując tu smak niezwykły.

 

Serów takoż nie brakuje, do tego jeszcze suszono-wędzone pomidory zalewane polską oliwą - olejem zimnotłoczonym przez Lecha Rutkowskiego na Górze Świętego Wawrzyńca

 

oraz dżem pomidorowy pikanterią usta palący. Pracowita ta jesień, a tyle jeszcze przed nami.

poniedziałek, 19 września 2011, mag-43

Polecane wpisy

  • Polska nam przyjazna

    Jestem rolnikiem, ciężko pracuję wyrywając krwawicą coś dla siebie i rodziny. Wydawało mi się, że w ciągu tych dwudziestu paru lat zaczynamy żyć w normalnym kra

  • cacana zapiekaneczka

    Kupiliśmy z Moim Szczęściem nowe naczynie ze szkła hartowanego. To i trzeba było je niezwłocznie wypróbować. Moja nieoceniona pomocnica ugotowała kaszę pełnozi

  • przyjęcie na dziesięć fajerek

    Zjechało we Dwór ciekawe towarzystwo. Para niezwykle dobrana, może dlatego, że pełna przeciwieństw. Maciej - spokojny, wyluzowany, bardzo poukładany, Iga- rozed

Komentarze
2011/09/19 17:00:22
Smakowicie i pracowicie u Ciebie :))
Pozdrawiam.
-
2011/09/19 19:41:34
Kak zwykle czuję... unoszący się i drażniący nozdrza aromat:-)))
-
2011/09/19 20:19:39
Było kolorowo, to pewne. Było nadzwyczaj korbolowo. A u Ciebie niezwykle pachnąco, kusząco i smacznie. Dżem przepyszny i wielce oryginalny, a kiełbaski - niebo w gębie, nie mówiąc już roztaczającym się wokół aromacie.
-
2011/09/19 22:41:07
... i pracowicie
-
Gość: coza99, *.tktelekom.pl
2011/09/20 08:53:57
I ja tam byłam:) piwo piłam serkiem pysznym zagryzałam......... szczęsliwa cała że to wreszcie Ziemianina namierzyć mi się udało- skorzystałam z zaproszenia blogowego i udało się zapracowanego człeczynę zobaczyć na własne oczy:)))) a atmosfera niezwykle sielska była......... Dziekuję i proszę o więcej....... pisz o Panie gdzie Cię drogi wiodą a my za serka zapachem pojadziem:))))
p.s. fotkę deski serów u was zakupionego na maila poślem:) uczta była oj była!
Pozdrawiam cieplutko
-
2011/09/20 15:12:17
Zaraz mi sie przypomina dwór Ćwierciakiewiczowej albo Wańkowicza. A kozie mięso jadłam i to wiele razy. Z młodej kózki jest bardzo dobre.
-
2011/09/22 09:23:04
Przez te Twoje wpisy to ja przytyję, bo głodna się robię. Takie pyszności i tyle ich.
-
2011/09/23 21:01:02
oj, mniam .. i te wędzono suszone pomidory ... to musi być boskie połączenie ..
-
Gość: http: wilczyca-mojemniam.blogspot.com 2011 10 jabecznik-palce-lizac.html, *.dynamic.chello.pl
2011/10/20 00:01:30
możecie mnie zamknąć w tej piwnicy z kiełbachami. nie ma nic lepszego!!!
Gościu siądź i odpocznij sobie...
Durszlak.pl