Blog > Komentarze do wpisu
zapiekane kabaczki

Lato w pełni, to i do ogrodu wyjść trzeba by sprawdzić co też nowego na grządkach. Tu zaś posadzony przez Moje Szczęście kabaczek rośnie, że aż miło. Najlepszy ci on gdy młody, wtedy skrojony w średnio grube plastry cały może iść do potrawy, bez pestek wyjmowania. Kolor jego bardzo ciekawy, bo w pomarańcz wpadający, dwa takie zużyłem wkładając do brytfanny, poprzekładałem kąskami z kurczaka, do tego dwie główki czosnku w ząbkach grubo skrojonych, podlałem trochę dobrą oliwą, posoliłem, poprószyłem egipskim curry i rzecz jasna czosnkiem niedźwiedzim. To poszło pod przykryciem do pieca na 150 stopni, gdzie 45 minut przebywało. W garnczku na górze ugotowało się all dente spaghetti i wyłożyłem nim wierzch dania.

Wtedy też cztery jaja ubite na gładko wylane zostały by wszystko zewrzeć. Do tego dania podany został szabelek zielony na ogródku zerwany.

Lato jest w pełni i takie jedzonko dobrze nam robi.

niedziela, 05 sierpnia 2012, mag-43

Polecane wpisy

  • Polska nam przyjazna

    Jestem rolnikiem, ciężko pracuję wyrywając krwawicą coś dla siebie i rodziny. Wydawało mi się, że w ciągu tych dwudziestu paru lat zaczynamy żyć w normalnym kra

  • cacana zapiekaneczka

    Kupiliśmy z Moim Szczęściem nowe naczynie ze szkła hartowanego. To i trzeba było je niezwłocznie wypróbować. Moja nieoceniona pomocnica ugotowała kaszę pełnozi

  • przyjęcie na dziesięć fajerek

    Zjechało we Dwór ciekawe towarzystwo. Para niezwykle dobrana, może dlatego, że pełna przeciwieństw. Maciej - spokojny, wyluzowany, bardzo poukładany, Iga- rozed

Komentarze
2012/08/05 10:56:49
Dobre było
-
2012/08/05 12:04:12
Pycha! A ogrodu zazdroszczę.
-
2012/08/05 19:45:01
Ja chyba cię czytać przestanę, bo się odchudzam. Ty serwujesz pyszności, a ja się głodna robię.
-
2012/08/06 16:17:24
pyszności po prostu !
-
2012/08/10 14:02:44
Ma Pan fantastyczna pasje! (sluchalam tok.fm :)) Mam nadzieje, ze panskiego sera uda mi sie kiedys spróbowac!
-
Gość: , *.pgs-soft.com
2012/08/10 14:03:19
Kod cedzaka (tego kwadratowego fioletowego badziewia w prawej szpalcie) rozwala Panu bloga :(
-
2012/08/13 11:34:03
Uwielbiam czytać, co jecie. I oglądać. Normalnie trzeba przełykać ślinę, bo mi kapie na klawiaturę!
-
2012/08/23 10:46:16
Przeczytałam sobie po rosyjsku. W starym blogu też miałam tłumacza. Wstawiła mi go zaprzyjaźniona osoba.
Ja w lato najchętniej jadam jaja sadzone z ziemniakami, mizerią lub ogóreczkami. Do tego maślanka, jogurt lub zsiadłe mleczko. Pychotka i na dodatek tania.
Gościu siądź i odpocznij sobie...
Durszlak.pl