Blog > Komentarze do wpisu
kolacyjka

Chcesz popieścić serce swojej bogdanki? Nie ma lepszej metody jak dotrzeć do niej za pomocą podniebienia. Jakem sobie pomyślał takem zrobił. Najpierw z zakamarków lodówki wyciągnąłem co tam latem złożone zostało. Najpierw rydze, zamroziłem je jeno na sucho oczyściwszy, teraz poszły na sklarowane masło, w nim się rozmroziły, potem posolone doszły w normalnym masełku na małym ogniu, na końcu rozciągnąłem sosik naturalnym jogurtem, doszedł świeżo mielony, czarny pieprz i danie było gotowe do wydania.

To jednak nie wszystko, clou programu były ślimaki. Te zblanszowane, przedtem wytarte w soli, z powrotem zostały włożone do skorupek. na wierzch poszło masełko świeże z drobno posiekanym czosnkiem i zieloną bazylią. Slimaki doszły przez 5 minut w piekarniku nastawionym na 170 stopni. Ot i cała tajemnica.

niedziela, 11 stycznia 2015, mag-43

Polecane wpisy

Komentarze
2015/01/11 14:11:02
Jejku, pyszności! :)
-
2015/01/11 16:37:08
Wiele ciekawych porad domowych również na portalu portal.domid.pl
-
2015/01/26 10:28:05
Ślimaki jadłam tylko raz w życiu. Miałam 12 lat i było to w Łodzi. Bardzo mi smakowały.
Dobrego nowego tygodnia.
-
Gość: Marzynia Mamcia, *.174.212.10.novaia.pl
2015/01/30 18:14:43
Pana Szczęście przy takim stole jest jeszcze szczęśliwsze :-)
Gościu siądź i odpocznij sobie...
Durszlak.pl